Diensten

Consultancy

Soms heeft u wel de capaciteit, maar niet de juiste kennis voor het succesvol afronden van een project. Of u wilt dat uw strategie door een onafhankelijke expert wordt getoetst. Een oplossing hiervoor is het inhuren van een consultant. Deze consultant kan u zowel met specifieke aspecten als met complete implementatie uw organisatie van dienst zijn. De opdracht voor onze 2Share consultant(s) wordt immers geheel naar uw behoeften ingevuld.

2Share heeft specialisten in dienst met een academische of HBO opleiding. Ze zijn goed op de hoogte van de laatste stand van de techniek en hebben ook specifieke branche kennis, zoals op het gebied van de financiele sector, de gezondheidszorg, overheid of dienstverlening. Wat uw wens of vraag ook is: 2Share heeft er een specialist voor.

2Share is een technisch automatiseringsbedrijf met kennis van zaken wat in en om een data center heen gebeurt. Gaat het nu om een inrichting van Linux/Unix/Windows omgevingen, netwerken of wilt u uw hele storage vervangen of laten beheren, de specialisten van 2Share hebben de kennis van het hele traject van ontwerp, implementatie tot het dagelijks beheer. Omdat geen enkele omgeving op zichzelf staat, hebben onze professionals natuurlijk ook ervaring met andere deelgebieden.

Linux

De stabiliteit, schaalbaarheid en krachtige prestaties die Unix levert zijn de redenen dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om dit besturingssysteem in te zetten binnen hun infrastructuur. Het gebruik van Unix binnen rekencentra en de inzet van dit systeem binnen complexe en omvangrijke omgevingen, stelt ook hoge eisen aan de beheeromgeving.

De 2Share Linux- en Unix-professionals zijn gecertificeerd in de laatste OS-versies en beheersen meerdere Linux en Unix varianten zoals Red-Hat, Suse, Solaris en AIX tot in detail. Het ontwerpen, implementeren, migreren en beheren van Linux- of Unix-systemen en de koppelingen aan andere omgevingen behoren tot de kennisgebieden. Hieronder valt natuurlijk ook het toepassen van clustertechnologie, virtualisatie en scripting. Omdat Linux bij uitstek geschikt is voor cloud computing, zijn onze engineers ook hierin uitstekende partners.

Windows

Microsoft Windows in combinatie met Exchange is heden ten dage de kern van veel bedrijven in Nederland. De servers vormen het kloppend hart van de communicatie- en productiviteitsstroom binnen de organisaties, waardoor het belang van het beheer en draaiend houden van deze omgevingen vanzelfsprekend van groot belang is.

De 2Share Windows professionals zijn gecertificeerd op verschillende Microsoft gebieden (o.a. MCSE/MCITP, Exchange, SQL server) om ervoor te zorgen dat deze systemen naadloos samenwerken in uw bedrijf. Het kennis van, en ervaring met het ontwerpen, implementeren, migreren en beheren van Windows systemen is bij al onze consultants op specialistisch niveau aanwezig. Omdat veel omgevingen tegenwoordig voor een deel bestaan uit gevirtualiseerde servers zijn zij ook voorzien van de laatste kennis van VMWare en/of Citrix.

Netwerken

Een stabiel en veilig netwerk is een vereiste voor het goed functioneren van bedrijfskritische processen en applicaties. Het realiseren hiervan begint bij het goed opbouwen van dit netwerk. Om de capaciteit, betrouwbaarheid en schaalbaarheid van dit netwerk te garanderen is goed beheer noodzakelijk.

De 2Share netwerkspecialisten ondersteunen u bij de analyse, het ontwerp, de implementatie en het beheer van deze netwerken. Voor onze professionals zijn MPLS, VLAN technologie en het configureren van high-end routers en switches een routineklus. Onze specialisten hebben de certificering CCNA/CCNP/CCIE succesvol afgerond. Daarnaast bezitten ze een gedegen kennis op het gebied van Security (CISSP/CCSP).

Storage & Backup

Uw bedrijfsvoering is voor zijn continuïteit in grote mate afhankelijk van de beschikbaarheid van data.

De 2Share professionals weten als geen ander hoe belangrijk een betrouwbare storage omgeving is. Ze kunnen putten uit jarenlange ervaring met het implementeren en beheren van SAN oplossingen van EMC, HP of IBM. Bovendien zijn ze experts in het beheren van back-upomgevingen, gebaseerd op technologie├źn als CommVault, Tivoli (TSM), Data Protector, Legato en Veritas.

Data Center verhuizingen

Met grote regelmaat fuseren en splitsen bedrijven deze dagen of wordt het geoutsourcede datacenter weer geinsourced. Vele bewegingen zijn er gaande. In deze datacenters staan de kritische applicaties met hun servers opgesteld. 2Share heeft de kennis en kunde om deze systemen met applicaties vakkundig en met minimale down time te verhuizen. Dit is alleen maar mogelijk met de vele jaren ervaring die wij hierin hebben.