Windows

Windows

Microsoft Windows in combinatie met Exchange is hedendaags de kern van veel bedrijven in Nederland. De servers vormen het kloppend hart van de communicatie- en productiviteitsstroom binnen de organisaties, waardoor het belang van het beheer en draaiend houden van deze omgevingen vanzelfsprekend van groot belang is.

De 2Share Windows professionals zijn gecertificeerd op verschillende Microsoft gebieden (o.a. MCSE/MCITP, Exchange, SQL-server) om ervoor te zorgen dat deze systemen naadloos samenwerken in uw bedrijf. De kennis van, en ervaring met het ontwerpen, implementeren, migreren en beheren van Windows systemen is bij al onze consultants op specialistisch niveau aanwezig. Omdat veel omgevingen tegenwoordig voor een deel bestaan uit gevirtualiseerde servers zijn zij ook voorzien van de laatste kennis van VMWare en/of Citrix.

De Windows Evolutie

Windows bestaat al een heel aantal jaren. In 1983 werd MS DOS geïntroduceerd en in 1985 was Windows 1.0 de eerste grafische laag welke op de MS DOS OS werd geplaatst. In 1987 was het de beurt aan Windows 2.0 waarmee je snelkoppelingen kon maken op je toetsenbord en de vensters kom maximaliseren of minimaliseren. Voor die tijd een geweldige feature. 

Windows 2.1 volgde relatief snel in Mei 1988. Deze versie werd geschreven op de Intel chip welke vele ook wel zullen kennen. Windows 3.0 kwam uit in 1990 en versie 3.1 in 1992.

In 1995 was er een klapper voor Microsoft toen men Windows 95 introduceerde. Meer dan 40 miljoen exemplaren werden er verkocht in 1 jaar. Het grootste verschil was de iconische “start” knop en de taakbalk. Windows 98 was geoptimaliseerd vergeleken met de 95 variant en daarbij kwam ook het Internet rond deze periode hard op. Microsoft werkte er dus hard aan om de netwerktechnieken zo goed mogelijk te doen laten functioneren. Uiteraard was 98 geïntroduceerd in 1998.

Windows 2000 moest het volgende grote succes zijn echter viel tegen door de vele beveiligingsissues in het systeem. MS ondersteunt W2k niet meer sinds 2010. Ook in 2000 dacht MS er goed aan te doen Windows ME uit te brengen. Een OS voor de thuisgebruiker. Dit was een zogenaamde “flop”!

XP welke in 2001 uitkwam was onder veel kritiek toch wel een groot succes. Vele problemen van haar voorgangers waren verholpen en het systeem was voor haar tijd snel, stabiel en makkelijk in gebruik. Ondanks dat XP er al een tijd is gebruiken nog miljoenen mensen deze versie. Gezien de succesvolle XP-versie duurde het wat langer tot de volgende versie. In 2007 was Windows Vista aan de beurt. Een grafisch plaatje welke voor vele critici “too much” was en niet de performance die men had willen zien. Windows 7 (2009) was daarom weer iets minder glimmend maar wel een stuk beter in haar performance omdat het goed gebruik wist te maken van de multi-core chips welke de standaard zijn hedendaags.

In 2012 kwam Windows 8 uit welke de herkenbare tegel structuur had van de in 2010 uitgebracht Windows Phone 7. Ook in 2012 werd de Windows Phone 8 versie geïntroduceerd. Het duurde tot 2015 voor de introductie van Windows 10. De MS Windows versie die we nu gebruiken in het dagelijkse leven (mits je een MS gebruiker bent!)