Netwerken

Netwerken

Een stabiel en veilig netwerk is een vereiste voor het goed functioneren van bedrijfskritische processen en applicaties. Het realiseren hiervan begint bij het goed opbouwen van dit netwerk. Om de capaciteit, betrouwbaarheid en schaalbaarheid van dit netwerk te garanderen is goed beheer noodzakelijk.

De 2Share netwerkspecialisten ondersteunen u bij de analyse, het ontwerp, de implementatie en het beheer van deze netwerken. Voor onze professionals zijn MPLS, VLAN-technologie en het configureren van high-end routers en switches een routineklus. Onze specialisten hebben de certificering CCNA/CCNP/CCIE succesvol afgerond. Daarnaast bezitten ze een gedegen kennis op het gebied van Security (CISSP/CCSP).

Communicatie

Een computernetwerk is noodzakelijk voor de communicatie tussen de verschillende systemen. Dat is de meest simpele manier om het te omschrijven maar was alles maar zo makkelijk. Helaas komt er bij een netwerk een hoop kijken. Zo heb je relatief kleine netwerken (LAN) van systemen welke communiceren binnen bijv. een kantoor. Je spreekt van een WAN als de afstanden tussen de systemen die met elkaar willen communiceren aanzienlijk groter is. Denk aan de je eigen computer. Deze staat op je bureau en je bekijk nu de website van 2Share welke elders in de wereld draait. Er is communicatie tussen de 2 systemen zonder dat je daar eigenlijk weet van hebt. Het netwerk is een belangrijk deel van de IT-infrastructuur zonder dat je daar als dagelijkse gebruiker veel weet van hebt.

Ga je kijken naar hoe het inhoudelijk nou allemaal in elkaar steekt dan ga je kijken naar het OSI-model. Neem als voorbeeld het meest gebruikte netwerkprotocol TCP/IP. Het Internetprotocol (IP) werkt op laag 3 waar het Transmissie Control Protocol (TCP) op laag 4 werkt. Dit lagenmodel kan door onze netwerkspecialisten piekfijn aan u uitgelegd worden. Ook moet je o.a. kijken naar de netwerktopologie. Kortom, hoe kan de indeling van uw netwerk opgezet worden zodat het optimaal functioneert. En hoe wordt jouw data goed beveiligd? Bel 2Share en we staan u graag te woord!